Over mij

wadlopen

Wadlopen met Rob

Wadlopen is voor mij lekker stevig met je voeten in het slik staan en genieten van de prachtige natuur. Van het water, de zon en de wind. Op het wad is de natuur nog ongerept. En omdat de wind en de zee er vrij spel hebben, verandert het wad voortdurend. Je ontdekt het wad als het ware steeds opnieuw. Elke tocht is weer een nieuw avontuur.

Het is voor mij een uitdaging om het hele wad te ontdekken. Ik heb alle klassieke tochten gelopen waarvan sommige per fiets, maar ook onbekende tochten gedaan waarbij je met kaart en kompas een eigen route moet vinden. Soms loop ik alleen, soms met z’n tweeën (gidsen onder elkaar) en soms met een groep. En of ik nu hele speciale tochten maak of een bekende oversteek naar een eiland, het is altijd weer een bijzondere ervaring.

Mijn wadloopervaring wil ik graag delen met anderen. Daarom is het lopen als gids met een groep mensen  ook zo leuk. Om samen met elkaar het wad te  beleven in al zijn vormen. Om mooie tochten te maken in een ontspannen sfeer.