Wadlopen foto-excursie

Wadlopen foto-excursie

Wadlopen foto-excursie

Fotograferen op het wad laat je nog geconcentreerder kijken naar dit unieke natuurlandschap. Wil je niet alleen genieten van een tocht over het wad, maar ook uitgebreid de tijd hebben om het gebied te fotograferen, meld je dan aan voor een foto-excursie op het wad.

Er zijn twee foto-excursie tochten met speciale aandacht voor het waddenlandschap.

Met een  professionele natuurfotograaf lopen we naar de mooiste plekjes op het wad. We nemen ruim de tijd om goed om ons heen kijken en al dit moois vast te leggen.

De ene tocht begint vanaf de dijk waarna we door de uitgebreide buitendijkse kwelders het wad bereiken. De langdurige overgang van kwelder naar wad maakt deze tocht bijzonder. Op het wad lopen we door geulen en prielen en komen we langs een kleine “waterval”. Deze tocht laat ons kennismaken met veel verschillende aspecten van het wad.

Bij de andere tocht varen we eerst een stuk met een boot het wad op, op zoek naar de mooie plekjes. Zo kunnen we bijvoorbeeld naar de Hiezel varen, een zandplaat tussen Ameland en Schiermonnikoog. Vanaf deze plek lopen we dan naar het Rif, een verder gelegen zandplaat. Lange zandvlakten worden afgewisseld door vlakten met afzetting van kleine duinvorming met biestarwe. Ook kan het zijn dat er handkokkelvissers aan het werk zijn op de plaat. Of dat er in de geulen waar we langs lopen zeehonden zwemmen.

De fotografie-excursies staan onder leiding van fotograaf Henk Postma.

De tocht is ongeveer 9 kilometer lang en duurt 3,5 uur. Het is een lichte tocht geschikt voor lopers met een redelijke conditie. Kosten voor een foto excursie zijn €48,- voor de tocht vanaf de dijk en €78,- voor de tocht die begint met de boottocht.