Wadlopen Schiermonnikoog

Wadlopen Schiermonnikoog

Wadlopen Schiermonnikoog

Wadlopen naar Schiermonnikoog is voor doorzetters met uithoudingsvermogen. De tocht start op de dijk bij het dorpje Kleine Huisjes. We lopen eerst door kwelders voordat we op het wad komen. In een klein uurtje lopen we door matig slik naar de eerste geul. Vanaf hier wordt het zwaarder. We moeten door stevige stukken slik en passeren meerdere geulen. Daarna is het stevig doorlopen naar het eiland voordat het water begint op te komen.

De aankomst verschilt: voor 15 juni komen we aan op de dijk waar de boot aanmeert, na 15 juni arriveren we op het Kobbeduin (een uurtje lopen naar de boot) of maken we nog een extra tocht via het Willemsduin, een mooie tocht over de oostkant van het eiland (2 ½ uur extra looptijd op het eiland).

De tocht is ongeveer 19 kilometer lang en duurt 5,5 uur. Het is een zware tocht geschikt voor lopers met een goede conditie. De tocht is minder geschikt voor beginners. De prijs van deze tocht is €32,50

Verzamelpunt voor het wadlopen Schiermonnikoog

Voor de wadlooptocht naar Schiermonnikoog verzamelen we ons bij de pier in Lauwersoog waar ook de boot naar Schiermonnikoog vertrekt.

Parkeerterrein Lauwersoog
Zeedijk 11
9976 VM Lauwersoog